Składniki:
40g roszponki
pomidor nie za duży
1/4 żółtej papryki
1/2 gruszki
60g szynki z kurcząt lub grillowanej piersi z kurczaka
1łyżeczka oliwy z oliwek
3 łyżeczki octu balsamicznego
1 łyżeczka
musztardy
sól, pieprz, bazylia, oregano
opcjonalnie - ser kozi
pestki dyni
Przygotowanie:
W wersji z grillowanym kurczakiem pierś umyć, posypać solą, pieprzem i zgrillować. Pokroić na drobne kawałki. Pomidora, paprykę, gruszkę, ser pokroić, wymieszać z roszponką i kurczakiem. Z oliwy, octu, musztardy i przypraw sporządzić sos. Polać, posypać pestkami.
Proponowany zestaw:
sałatka z serem kozim
kromka pieczywa pełnoziarnistego
Wartości odżywcze:
373 kcal
29g białka
15g tłuszczu
31g węglowodanów
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz