czwartek, 17 kwietnia 2014

Jaglane rafaello

Coś słodkiego? Proszę bardzo! Spróbujcie fit rafaello - niebo w gębie.





Składniki (30szt.):
1 szkl. kasza jaglana
1/2 szkl. wiórki kokosowe
400 ml mleka kokosowego
3-4 łyżki nasiona chia
2 łyżki stewii
garść pokruszonych płatków migdałów
garść pokrojonych rodzynek, żurawiny
garść migdałów
2 łyżki kakao

Przygotowanie:
Kaszę przed ugotowaniem sparzyć wrzątkiem. Zalać wodą tak, by ją lekko zakryła. Wlać mleko kokosowe i gotować na małym ogniu. Po ok 5-7 min dodac wiórki i nasiona chia i gotować dalej aż kasza będzie miękka (gdyby kasza za szybko wchłonęła płyny a nie zdążyła sie jeszcze dogotować, dodajemy trochę wody). Po ugotowaniu studzimy kaszę, dosypujemy płatki migdałowe, rodzynki, miód i miksujemy chwilę na gładką masę. Z masy wyrabiamy ręką kuleczki, wkładając do środka migdała i obtaczamy w mieszance wiórków kokosowych i platków migdałowych lub kakao. Dobrze jest je schłodzić ok 2-3h w lodówce.

Wartości odżywcze (1 szt)
61 kcal
1g białka
3g węglowodanów
5g tłuszczy




1 komentarz:

  1. Coś w sam raz dla mnie - grzeszyłam właśnie z Rafaello. Dzięki :-)

    OdpowiedzUsuń