czwartek, 4 kwietnia 2013

Ryż śniadaniowy na słodko

Kolejna propozycja dla wielbicieli słodkich smaków z rana. Tym razem klasyczny ryż z jabłkiem i cynamonem. Łatwy do zabrania na wynos, smaczny na ciepło i na zimno.


Składniki:
30g ryżu brązowego
1 jabłko
cynamon
1/3 szkl mleka sojowego
20g odżywki białkowej waniliowej (opcjonalnie)

Przygotowanie:
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, w niesolonej wodzie. Jabłko obrać ze skórki i drobno pokroić. Wrzucić do rondelka, dolać troszkę wody i uprażyć. Dodać ryż, cynamon, odżywkę wymieszaną z mlekiem.

Wartości odżywcze:
260 kcal
20g białka
4g tłuszczu
40g węglowodanów


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz