środa, 22 maja 2013

Fusilli z łososiem i szparagami

Nie ma nic lepszego niż sezonowe warzywa i owoce. Wreszcie możemy delektować się świeżymi przysmakami i wymyślać zdrowe, kolorowe dania, jak na przykład poniższy makaron. Jest przepyszny!



Składniki:
40g makaronu pełnoziarnistego fusilli
30g łososia wędzonego
2 duże szparagi zielone, świeże
kawałek ok. 3 cm pora
3 łyżki serka śmietankowego o niskiej zawartości tłuszczu
sól, pieprz

Przygotowanie:
Zagotować wodę, posolić, włożyć makaron wraz ze szparagami. Na patelnię wrzucić drobno pokrojonego łososia i pora, podsmażyć. Makaron i szparagi odcedzić, te drugie pokroić w mniejsze kawałki, dodać oba składniki do łososia. Patelnię zdjąć z ognia, dodać serek (nie podgrzewać, ponieważ się zważy). Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.

Wartości odżywcze:
220 kcal
14g białka
3g tłuszczu
29g węglowodanów



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz