Jeśli jesteście wielbicielami gęstych, pikantnych sosów indyjskich, to ten przepis pokochacie od pierwszego ugotowania. Brakuje tu tylko pysznego, czosnkowego chlebka naan, ale niestety nie znam jeszcze jego fit wersji ;)
Składniki (3 porcje):
2 jabłka winne
1 cebula
1/2 szkl wytrawnego wina białego
7-8 łyżeczek curry
łyżka oliwy
300g piersi z kurczaka
szczypta chilli - opcjonalnie
Przygotowanie:
Kurczaka pokroić w małe kawałeczki, doprawić solą i pieprzem, usmażyć na patelni bez tłuszczu. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w małe kawałeczki, cebulę poszatkować. Do rondelka włożyć jabłka, cebulę, oliwę, dodać wino i curry i dusić, aż powstanie miękka papka. Następnie wszystko zblendować na gładką masę, doprawić. Podawać z ryżem.
Składniki odżywcze (1 porcja z ryżem)
285 kcal
24g białka
31g węglowodanów
4g tłuszczu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz