niedziela, 26 stycznia 2014

Pieczona tilapia z warzywami

Zdrowiej już chyba być nie może! Porcja pieczonej ryby oraz solidna porcja gotowanych warzyw. Pomimo, że brzmi typowo dietetycznie, wbrew pozorom jest bardzo smaczna.

Składniki:
150g świeżej tilapii
tymianek
cytryna
sól, pieprz
marchew
papryka
groszek mrożony
kukurydza

Przygotowanie:
Rybę opłukać, posolić, przyprawić tymiankiem, położyć plaster cytryny na wierzch i zawinąć w folię aluminiową. Piec ok. 15-20 min. w temp. 180 stopni.
Marchew obrać, pokroić, wrzucić do wody z pozostałymi warzywami, ugotować al dente.

Wartości odżywcze:
214 kcal
białko 34g
węglowodany 16g
tłuszcze 3g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz