Jeśli jesteś fit freak'iem, to zapewne awokado już na dobre zawitało w Twojej kuchni. Jest świetny źródłem zdrowych tłuszczy, a dzięki swojej konsystencji i delikatnemu smakowi jest idealnym dodatkiem do wielu potraw. Dzisiaj jako dodatek do nieskomplikowanej sałatki.
Składniki:
100g mięsa mielonego z kurczaka bądź indyka
1/2 szklanki przecieru pomidorowego
10 pieczarek
tymianek
sałata bądź mieszanka sałat
papryka
1/2 dojrzałego awokado
Przygotowanie:
Mięso wrzucić na nieprzywierającą patelnię, dodać pokrojone pieczarki i podsmażać, aż woda odparuje. Dodać przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Podsmażać, aż konsystencja będzie zwarta. W międzyczasie pokroić paprykę i awokado. Wyłożyć wszystkie składniki na sałatę.
Wartości odżywcze:
277 kcal
białko 22g
węglowodany 6g
tłuszcze 19g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz