czwartek, 15 maja 2014

Kisiel rabarbarowy

Odkrycie bieżącego tygodnia nazywa się babka jajowata (błonnik) i jest najlepszym fit zagęszczaczem ever! Przypadkowo odkryte właściwości były inspiracją dla deseru rabarbarowego.


Składniki:
3/4 szkl. rabarbaru w małych kawałkach
1/2 szkl. soku z jabłek (bez dodatków)
1 szkl. wody
2 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżka babki jajowatej w proszku (http://www.yerbamatestore.pl/product-pol-6608-Babka-jajowata-puder-150g.html)

Przygotowanie:
Rabarbar włożyć do rondelka, wlać wodę i zagotować. Gotować do momentu, aż rabarbar rozpadnie się na małe kawałeczki, a woda wyparuje. Wlać sok jabłkowy, wsypać wiórki i błonnik i gotować na małym ogniu do momentu uzyskania kisielowatej konsystencji.

Wartości odżywcze:
130 kcal
1g białka
13g węglowodanów
6g tłuszczy

1 komentarz: