piątek, 24 stycznia 2014

Bananowe zielone pankejki

Przekąska na szybko: słodkie, bananowe placuszki, w pięknym, zielonym kolorze. Pyszne solo jak i w towarzystwie dodatków: musu owocowego, jogurtu, bądź gorzkiej czekolady. Po cichu przemycą wartości odżywcze zawarte w szpinaku.


Składniki (8 szt):

2 jajka
1 banan
garść świeżego szpinaku

Przygotowanie:
Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy je z bananem i szpinakiem. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą bananową. Powoli nakładamy na rozgrzaną, nieprzywierającą patelnię i smażymy na średnim ogniu.

Wartości odżywcze:
300kcal
białko 16g
węglowodany 31g
tłuszcz 10g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz