Na długi czas zapomniałam o istnieniu buraków... Przez większość życia kojarzyły mi się z typowym daniem stołówkowym. Czas to zmienić!
Składniki:
100g mięsa z indyka (mielone lub w kawałkach)
1/2 przecieru pomidorowego
tymianek
10 pieczarek
mieszanka sałat
pomidorki koktajlowe
1 burak
pestki dyni
łyżka oliwy
1/3 ząbka czosnku
oregano
Przygotowanie:
Mięso przygotować jak w tym przepisie. Buraka w skórce wstawić do piekarnika i piec nawet godzinę. Obrać, pokroić. Na sałatę wyłożyć mięso, buraka, pomidorki. Z oliwy, oregano, czosnku przygotować sos i polać sałatkę.
Wartości odżywcze:
352 kcal
białko 23g
węglowodany 12g
tłuszcze 22g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz