środa, 29 stycznia 2014

Sałatka z krewetkami i mango

Najpyszniejsza rzecz z całego green detox menu. Pyszne, azjatyckie smaki, połączenie pikantnych krewetek i słodkiego mango.


Składniki:
100g krewetek tygrysich
1/2 dojrzałego mango
łyżka chipsów kokosowych
dwie garści świeżego szpinaku
garść nerkowców
łyżka oleju kokosowego
chilli
sól

Przygotowanie:
Jeśli krewetki są zamrożone, to zalać je wrzątkiem i odczekać chwilę, aż lód stopnieje. Na patelni podgrzać olej kokosowy. Wrzucić krewetki, przyprawić solą i chilli, podsmażyć z obu stron. Mango Pokroić, szpinak opłukać. Połączyć wszystkie skladniki.

Wartości odżywcze:
400 kcal
24g białka
30g węglowodanów
20g tłuszczu

1 komentarz:

  1. Pycha! Ale pamiętaj, że krewety białe, bo różowe są już podgotowane ;)

    OdpowiedzUsuń